Möllevik innehåll

Ladda hem råvarulistan som PDF (70kb)

 

 

Aloe barbadensis (Aloe vera ), Ekologisk produkt
Aloe Vera Barbadensis är en medicinalväxt, som ökar hudens elasticitet, är antiseptisk och verkar lugnande. Bra att använda efter solning i och med att den har svalkande och lugnande egenskaper. Kallas även första-hjälpen planta. Den genomskinliga delen på bladet är den del som används. Innanmätet gröps ur varje blad direkt efter skörden och detta använder vi sedan i några av våra produkter. Aloe Vera växer i tropiskt klimat och vår är ekologisk och kommer från Karibien.
 


Aqua (Vatten), Ekologisk produkt
Fjällvatten från älven Hårkan med ursprung i Hotagsfjällen i norra Jämtland. Ekologiskt och naturligt renat genom sandbankar och alla närsalter och mineraler finns kvar i vattnet.
 


Ascophyllum Nodusum (Knöltångsalg), Ekologisk produkt
En frystorkad saltvattensalg tillhörande släktet brunalg. Algen plockas i haven utanför Island. Se vidare Fucus Vesiculosus
 


Beheneth -10 (Vegetabilisk emulgering)
En mättad fettsyra som används som emulgering av produkter med högt oljeinnehåll. Utvinns ur behensyra som kan ha olika ursprung. Främst förekommande i jordnötsolja.

Beta –Carotene se Daucus carota

Betula alba (Björkblad), Ekologisk produkt
Att göra avkok på vårens första björkblad har lång tradition i Sverige. Det gjordes vid samma tid som björksav tappades. Vi använder ekologiska, handplockade björkblad från de första knopparna på björken i Jämtlands fjällvärld. Både de hela bladen och utdrag på dem har traditionellt använts för omslag på sår och vätskande eksem – björkbladens garvämnen fungerar sammandragande och lindrar klåda. Det avkok på björkblad man förr drack som vårkur användes också till hudvård; det ansågs försköna hyn.

Biosaccharide Gum-1, ECO certifierad råvara
Är fuktgivande och minskar hudirritationer. Vår utvinns ur soja och majs och består av sockerarten fucose. Är Eco certifierad som en produkt med garanterat vegetabiliskt ursprung.

Borago officinalis (Gurkörtsolja), Ekologisk produkt
Utvinns genom att man pressar gurkörtens frön. En tunnflytande, kallpressad, vitaminrik olja som innehåller mest gammalinolensyra (GLA) av alla vegetabiliska oljor. GLA är en mycket ovanlig fleromättad fettsyra. Denna kan vi själva (om vi är friska) omvandla till prostaglandiner. För huden kan brist på prostaglandiner göra att huden blir torr, åldras snabbare och tål solljus sämre samt att småsår har svårt att läka. Oljan är fuktighetsbevarande, ökar cellernas syreupptagning, motståndskraft samt förebygger torr hud och rynkor. Den är även bra för acnehud. Vår kommer från Holland.

Butyrospermum parkii (Sheasmör), Ekologisk produkt
Det Sheasmör vi använder är ekologiskt och utvinns ur nötterna på ett träd som växer i Västafrika. Ett fast fett som skyddar huden både mot ultravioletta strålar, kyla och blåst. Har en naturlig solskyddsfaktor 2-3 och sägs främja pigmentbildningen och vara bra för att förebygga hudbristningar och ärr. Sheasmör kan påskynda läkning av huden och fettet har en mycket specifik sammansättning som skyddar huden från uttorkning. Fettet har använts i Afrika i tusentals år.

Calendula officinalis (Ringblommor eller extrakt av ringblommar), Ekologisk produkt

Ringblomman är en medicinalväxt med gamla anor. Den har sedan länge använts mot ömtålig hud och har en beprövat sårläkande effekt. Det extrakt vi använder är ekologiskt och framtaget med Co2-metoden (koldioxid), som är skonsam mot örtens beståndsdelar. Då blommorna är röda, gula och orange kan färgen variera något på de produkter som innehåller Ringblomsextrakt.

Carthamus tinctorius (Tistelolja), Ekologisk produkt

Utvinns ur tistelfröna och kan användas både i skönhetsprodukter, massageoljor och matlagning. En tunnflytande vitaminrik olja som innehåller E-vitamin och mest linolsyra (80%) av alla oljor. Linolsyra är en viktig essentiell fettsyra för vår kropp och huds förmåga att hålla sig frisk. Vi använder en ekologisk och kallpressad tistelolja där alla näringsämnen är kvar. Den tas upp snabbt av huden och därför även bra bärarolja för andra ämnen som ska tas upp av huden. Tistelolja är bra för skadad och ansträngd hud och kan läka kliande torr hud om den används dagligen i ett par månader. Mycket bra för fet hy, aknehy, hy med stora porer.

Cellulosa, Eco certifierad råvara

Utvinns av växtfibrer från träd eller bomull och används som en naturlig fuktbindare. Cellulosa stabiliserar även produkten så att den får rätt konsistens.

Cera flava (Bivax), Ekologisk produkt

Vi använder ett ekologiskt, oblekt bivax från sydsvenska bin. Används som konsistensgivare och är mer skyddande än oljor och fetter. Bivax kan inte härskna och skyddar genom vaxets struktur. Den är lugnande vid irriterad hud. Den har ett stort plus: bin tål inte gifter.

Cetyl Alcohol (Cetylalkohol), Eco certifierad råvara

Cetylalkohol är en närande fast fettalkohol som utvinns ur palmolja och den tas inte upp av huden utan lägger sig utanpå med en lätt vaxig känsla och skyddar, mjukar upp, avvisar vatten och binder hudens fukt. Ett vitt, fast vax som gör huden mjuk och len. Vi använder en Eco-certifierad råvara som garanterar ett vegetabiliskt ursprung.

Citrus Aurantium Dulcis, Eco certifierad råvara

C-vitamin har intresserat hudvårdsindustrin i många år eftersom den har många bra och väl kända effekter. Vi använder ett unikt stabiliserat koncentrat från apelsiner. Vitamin C fungerar som en antioxidant. Skyddar mot UV-A strålning, reducerar pigmentation och samarbetar med E-vitamin. Vi använder en Eco-certifierad råvara som garanterar ett vegetabiliskt ursprung.

» Upp

Cocos nucifera (Kokosolja), Ekologisk produkt
Ett ekologiskt, stabilt fett som utvinns ur kokosnötens inre skal. Den feta ytan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt och lugnar på irritationer och småskador. Ger inget skydd mot UV-strålningen men sägs snabba på pigmenteringen. Ger huden lite pärlemorlyster. Bra för torr hy.

Daucus carota (Morotsextrakt), Ekologisk produkt

Utvinns ur morotsfrön genom Co2 –metoden. Extraktet är mindre koncentrerat än karotin och på så vis lättare att hantera. Karotin är välgörande för torr hud. Det motverkar fria radikaler och hjälper till vid nybildningen av celler.

Daucus carrota/Beta-Carotene (Karotin), Eco certifierad råvara

Betakarotin som utvinns ur morötter och är mildare än retinol (rent A-vitamin). Karotin hjälper till vid nybildning av celler i huden och motverkar bildandet av fria radikaler. Välgörande för torr hy och eksem. Karotin kan också tillverkas syntetiskt. Vi använder en Eco-certifierad råvara som garanterar ett vegetabiliskt ursprung.

Decylglucoside/Cocamidopropylbetaine (Sockertensid), Eco certifierad råvara
Ytspänningsnedsättande ämne som löser upp och för bort smuts. Framställs av socker. Uppfyller svenska Naturskyddsföreningens krav som bra miljöval. Vi använder en Eco-certifierad råvara som garanterar ett vegetabiliskt ursprung.

Ethylhexylglycerin, Eco certifierad råvara

Glycerin är ett beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande medel för sprucken och narig hud. Idag betraktas 5 % som maxdos i hudpreparat. Däröver börjar glycerinet dra till sig fukten från huden och avge den, särskilt när luften är torr. Utvinns ur vegetabiliska oljor. Vi använder en Eco-certifierad råvara som garanterar ett vegetabiliskt ursprung.

Euphrasia Officinalis (Ögontröst), Ekologisk produkt

Vår ögontröst är ekologisk och kommer från mellersta Europa.
Bra för mörka ringar och inflammationer i ögonen, ger klara ögon. Verkar sammandragande. Namnet "ögontröst" kommer av blommans forna användning vid ögonsjukdomar.

Fucus Vesiculosus (Blåstångsalg) Fucus Serratus (Sågtångsalg) Ekologisk produkt

Algerna är rika på protein, enzymer och naturliga mineralämnen, speciellt kalk och järn. De är även rika på vitaminer. Algerna har förmågan att binda fukt i huden. De underlättar också för huden att göra sig av med slaggprodukter, vilket motverkar vätskeansamlingar, celluliter och orenheter. Tångbad stimulerar blodcirkulationen, mjukar upp stela muskler, lindrar värk, hudirritationer och solbränna. Algblandningar med blåstång och sågtång som appliceras på kroppen i ett tjockt lager, slås in med gladpack, och verkar varmt i 20 minuter är mycket aktiverande och slimmande.
DharmaZone använder sig av sin egen skonsamt torkade tång som plockas för hand vid Bjärehalvön spets. Vår tång ingår i betydande mängd i samtliga produkter i kroppsvårdserien Möllevik.

Glycerin (Glycerol), Eco certifierad råvara

En fettalkohol som framställs genom spjälkning av fetter. Finns både animalisk, vegetabilisk och syntetisk – vår är vegetabilisk. Alla fettämnen innehåller glycerol. Glycerol binder till sig fukt i hudens översta lager och är därigenom fuktbevarande.

Glycerylstearat (Glycerol Stearate), Eco certifierad råvara

Vegetabiliskt emulgeringsmedel för att blanda fett och vatten som tas från kokos. En av de mest naturliga (=minst behandlade) emulgatorerna som finns idag. Används främst i matvaror.

Gum Acasia (K-vitamin) se Phytonadione


Hamamelis virginiana (Trollhassel tinktur), Ekologisk produkt

Trollhassel är sammandragande och verkar inflammationshämmande på hud och slemhinnor och lika användbart i rakvatten och ansiktsmasker som i krämer. Vår trollhasseltinktur är ekologisk.
Trollhassel är en upp till 6-7 m hög buske eller träd, inte olik en gles hasselbuske. Breda, äggrunda blad som blir klart gula på hösten. Gula, doftande blommor kommer direkt på stammen vid bladfällningen och sitter kvar ända till sena vintern. Den nordamerikanska ursprungsbefolkningen har använt trädet länge och sedan 1800-talet också nybyggarna. Buskens märkliga vinterblomning på bar kvist har setts som ett gudomligt tips om magiska krafter. Det har ansetts verksamt mot många onda väsen och grenarnas form har tolkats för att spå. Grenklykorna används fortfarande som slagruta i Amerika. I modern magi sägs växten göra en oemotståndlig.

Helianthus annuus (Solrosolja), Ekologisk produkt

Vi använder en kallpressad och ekologisk olja som utvinns ur solrosens frön. En tunnflytande, vitaminrik och halvtorr olja som innehåller mycket linolsyra (en essentiell fettsyra) och mineraler såsom calcium, zink, järn och fosfor. Dessutom innehåller den A-, D- och E-vitamin. Utmärkt på psoriasis, andra eksem, akne och passar både torr och fet hy.

Hydrogenerated Castor Oil (Ricinolja), Eco certifierad råvara

Ricinoljan som är behandlad så att den blir vattenlöslig och kan man användas som emulgering i ansiktsvatten eller badprodukter.

Matricaria chamomilla (Kamomillblommor eller tinktur), Ekologisk produkt

Ekologiskt odlad, ettårig ört som har en mycket gammal medicinsk betydelse. Ger glans åt ljust hår. Lindrar en irriterad hårbotten. Kamomillblomman har en renande, inflammationshämmande och sårläkande verkan på hud och slemhinnor. Lämplig för känslig och lättirriterad hy.

» Upp

Menta piperita (Menthol)
Rena mentholkristaller utvunna ur pepparmynta. Menthol verkar kylande, ökar blodcirkulationen i de ytliga blodkärlen i huden och minskar klåda. Används även på grund av sin goda doft och bakteriedödande effekt.

MIPA-Laureth Sulfate (Fettalkoholetersulfat och betain av kokosolja)

Rengörande ingrediens från vegetabilisk olja.

Olea europea (Olivolja), Ekologisk produkt

Vi använder Jungfruolja ”Extra”, en kallpressad, ekologisk och hållbar olja från ett familjeföretag i Turkiet. Den har smak och doft och är fetare än t.ex. aprikoskärnolja. Oljan tas upp långsamt av huden och innehåller K- och E-vitamin. Stärker kapillärväggarna och är bra för torr, ömtålig, sårig hud.

Olive kernels (Olivkärnor), Eco certifierad produkt

Peelingagent som utvinns ur olivens kärna

Panthenol (D-panthenol)

Pantothensyra (B5 vitamin). Fungerar som fuktbindare i hud och hår. Kallas ofta pantothensyra eller pro vitamin B5 när den används av inom hud- och schampobranschen. Behövs för att huden skall fungera normalt. Bidrar till återuppbyggnad av skadad hud och är fuktighetsbindande.

Phenoxyethanol (Konservering), Eco certifierad produkt

En färglös vätska till fast ämne med svag blomdoft. Används som konserveringmedel ensam eller blandad. Godkänd som bra miljöval av konserveringsmedel. Hämmar tillväxten av ett brett spektrum av bakterier, jäst och mögelsvampar.

Persea gratissima (Avocadoolja), Eco certifierad råvara

Avocado innehåller ca 16% olja, som pressas ur det torkade fruktköttet. Avocadooljan räknas som en god, mild, närande och vitaminrik olja. Den absorberas lätt av huden och har en naturlig solskyddsfaktor på 2-3. Hjälper torr, trött och glanslös hy - ger lyster snabbt, näring på längre sikt. Känslig hy kan må mycket väl av avokadoolja. Innehåller naturligt A-, E-, och D vitamin. Dessa ämnen anses skydda och bygga upp huden. Den skyddar mot väder och vind och bevarar fukt och ger smidighet och lyster och förhindrar speciellt åldersbetingade hudförändringar. I Mexiko och Sydamerika har man sedan urtid använt avokadons mosade fettrika fruktkött som skydd mot sol och vind. En klassisk exklusiv mjukgörande olja som passar alla hudtyper. Vi använder en varmpressad avocadoolja från Sydafrika som är ECO-certifierad.

Phytonadione, Gum acasia, Sucrose (K-vitamin)

Ett naturligt alternativ för sköra blodkärl och blåmärken. K-vitamin har använts i Vitamin K-krämer tidigare av hudterapeuter och kirurger i syfte att minimera postoperative skador i huden. Numera används K-vitamin över hela världen i kosmetiska krämer för att reducera ytliga blodkärl och svullnader.

Prunus amygdalus (Mandelolja), Eco certifierad råvara

Utvinns ur mandelträdets frön. Sötmandel innehåller ca 45% olja. Mandeloljan har använts sedan antiken och är en klassisk hudvårdsolja. Den räknas som en mild, vitaminrik och icke irriterande hudolja som fördelar sig fint, absorberas lätt och gör huden mjuk, len och smidig. Lite ”fetare” olja för både hudvård och massage. Mild och läkande; kan vara till hjälp vid klåda, mycket mjukgörande och skyddande. Bra till torr, grov, rynkig (brukar gälla som antirynkolja), all slags känslig hy, babyhy, hy med pormaskar. Vi använder en varmpressad olja från Spanien som är ECO- certifierad.

Prunus armeniaca (Aprikoskärnolja), Ekologisk produkt

Ekologisk olja som utvinns ur kärnan av aprikosen. Hållbar olja med smak och doft. Tas lätt upp av huden. Bra för både känslig, åldrande, torr och fet hy. Bra för den känsliga huden kring ögonen. Som alla vegetabiliska oljor skyddande och mjukgörande. Lindrande för känslig och inflammerad hud och sägs förbättra elasticiteten. Rik på A-vitamin och E-vitamin. Anses särskilt bra för torr, känslig hy. Kommer från Italien.

Retinol Palmitate (A-vitaminpalmitat)

Retinol tränger in i huden och stimulerar bildandet av kollagen, ökar blodflödet, motverkar inflammationer och finns i receptbelagda preparat mot rynkor. Vårt Retinol Palmitat är helt vegetabiliskt.

Ricinus communis (Ricinolja), Ekologisk produkt

Denna olja är ekologisk och kallpressas ur ricinfrön. Ricinolja är tjock i konsistensen och har god hudrengörande förmåga. Den stannar kvar länge på hudytan; det tar åtminstone en timme för oljan att absorberas. Den feta ytan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt och den lämpar sig bäst till torr hy. Vår kommer från Indien.

Rosa rubiginosa (Nyponfröolja), Ekologisk produkt

Ekologisk, kallpressad olja från nyponrosens frukt eller bär. Oljan är gyllenfärgad. Den innehåller ungefär 20 gånger så höga C-vitaminmängder som apelsiner. Mjukgörande och fuktbevarande olja som absorberas snabbt av huden. Nyponfröolja innehåller A-vitamin och hjälper huden att nyskapas, vilket medför att åldersfläckar, rynkor och ärr blir mindre markerade. Den verkar även uppstramande på huden. Effektiv vid problemhud, ärrbildningar, sår och eksem. En mycket aktiv olja som känns torr på huden. Vår olja kommer från Sydamerika.

Sea Salt (Havssalt), Ekologisk produkt

Saltbad stillar klåda och lindrar hudirritationer, stimulerar blodcirkulationen, mjukar upp stela muskler, lindrar värk och piggar upp. Den sammandragande effekten sägs också vara bra mot celluliter. Salt används även i peeling och som förtjockande medel i tvål och schampo.

Salt (Himalayasalt), Ekologisk produkt

Vi använder ett ekologiskt bergsalt från Himalaya som är extra mineralrikt.

Simmondsia chinensis (Jojobaolja), Ekologisk produkt

Vi använder en kallpressad och ekologisk jojobaolja som pressas ur jojobabuskens frön. Jobobabusken växer i de amerikanska öknarna och har använts av indianerna sedan urminnes tider. Den innehåller 10% fettalkoholer och 90% stabila enkelomättade fettsyror. Jojobaoljan är svagt gul, doften mild och nästan luktfri. Oljan stelnar vid +5°. De flesta människor tål oljan mycket bra. Den har en sammetsliknande karaktär och tas mycket lätt upp av huden. Dess mjukgörande, skyddande och fuktbindande egenskaper tillsammans med dess förmåga att balansera upp hudens fettproduktion gör den mycket bra att använda till blandhy. Oljan har dessutom en naturlig solskyddsfaktor motsvarande 4 och fungerar utmärkt till hårinpackning. Vår olja kommer från Argentina.

» Upp

Sodium Phytate (Antioxidant från ris), Eco certifierad råvara
Används som antioxidant i produkterna. Utvinns ur ris.

Sodium Stearoyl Lactylate (Natriumoctadecyllactyllactylat), Eco certifierad råvara

Vegetabiliskt emulgeringsmedel för att blanda vatten och fett. Framställs av mjölksyra och vegetabilisk stearinsyra. Också en av de mest naturliga (=minst behandlade) emulgatorerna som finns idag. Används främst i matvaror (korv, bröd, glass).

Sorbitol (Sorbitol), Eco certifierad råvara

Sorbitol absorberas inte lika bra som glycerin, men som denna binder det fukt i hudens hornlager och ger en len känsla.

Spirulina Algae (Spirulina Alg)

En blå-grön sötvattensalg från norra USA. Rik på mineraler, protein, klorofyll, vitaminer och spårämnen. Fungerar som en antioxidant, tillför näring och hjälper huden att motverka åldrande. Används ofta som kosttillskott genom sitt höga näringsinnehåll.

Squalane (Squalane), Eco certifierad råvara

Utvinns ur oliver och ger huden en sammetslen känsla.

Sucrose (K-vitamin) se Phytonadione


Tocopherol (E-vitaminolja), Eco certifierad råvara

En kallpressad, vegetabilisk olja som utvinns ur sojabönolja. Ökar blodflödet samt verkar bevarande genom att motverka fria radikaler. E-vitaminet förlänger även hållbarheten på vegetabiliska oljor genom att skydda fettlösliga ämnen (A-vitamin, betakaroten, oljor, fetter, eteriska oljor) på samma sätt som C-vitamin skyddar vattenlösliga.

Urtica dioica (Brännässla), Ekologisk produkt

Vi använder handplockad, ekologisk brännässla från den Jämtländska fjällvärlden. Vattenutdraget löser ut klorofyll som nässlan är rik på (upp till 60 %). Brännässla innehåller också garvämnen, slemämnen och vitaminer, antihistaminer, svavelämnen och flera sorters syror. Nässelavkok verkar lugnande, garvämnena gör utdraget sammandragande.
Ett vanligt skönhetsmedel in på 1800-talet. Nässla stimulerar blodcirkulationen och minskar fettavsöndringen. Innehållet av antihistaminer och svavel gör den effektiv på torr och känslig eksemhud, allergiska utslag och nervös hy med ytliga blodkärl och blemmor.

Hydrogenerated jojobaoil (vegetabiliskt jojobavax), Eco certifierad råvara

Oljan utvinns av buskens frön. Vaxet är de fasta delarna av oljan. Används i peelingcremer för ansiktet eftersom jojojbavaxet är mycket skonsamt för huden.

Xanthan Gum (Xanthangum), Eco certifierad råvara

Ett naturligt förtjockningsmedel i form av polysackarider som produceras vid jäsning av glykos. Används till geléer samt som förtjockningsmedel i vissa lotioner. Bidrar till att hålla huden fuktig. Används i t.ex. Aloe Vera Gel för att göra produkter mer lättanvända.


» Upp

Eteriska oljor

Pelargonium graveolens (Geraniumolja), Ekologisk produkt,

Eterisk olja som kommer från blombladen på en ört, som växer i Egypten. Geraniumolja är bakteriedödande och inflammationshämmande, renande, talgkörtelbalanserande och cirkulationsstimulerande. Den används på skador, sår, brännskador, solsveda, psoriasis, torrt eksem och hudsprickor. Bra vid acne, eksem, munsår, skrapsår. Lämplig både till fet, torr samt mogen hy och hy som behöver stramas upp.

Geranium är en mycket balanserande olja som känslomässigt påverkar oss till att bli på gott humör.

Oljan används för sin sammandragande verkan på slapp och hängig hy, vätskeansamlingar, hemorrojder, blåmärken och brustna blodkärl. Geraniumolja sägs också balansera talgproduktionen och används därför till hud med akne och pormaskar.

Förebyggande mot mjäll vid torr hårbotten. En av de mest använda oljorna i aromaterapi, betraktad som en stor "kvinnoolja" som gör gott för och tåls av så gott som alla. En ofta använd term om oljan är att den är "hormonbalanserande". Den är stimulerande på lymfcirkulationen (vätskedrivande) och sammandragande, varför den används mycket (särskilt ihop med lavendel) på åderbråck, celluliter, för att förebygga hudbristingar och, med särskilt goda resultat, på ödem och tillfälliga vätskeansamlingar.

Bra vid torra eksem, revorm, brännsår, kylskador. Stärkande i ångbad när en snuva är på gång. I helbad vid PMS, kraftig menstruation, underlivsinfektioner och klimakteriebesvär.

I det kinesiska medicinska systemet hör geranium till energifasen Vatten, som verkar genom njurar, urinblåsa och inre sexualorgan och i obalans ger problem i dessa organ, hudutslag, rädsla och ängslighet. Oljan, särskilt masserad i nedre delen av ryggen, kan stimulera till fasens positiva uttryck mod, viljestyrka och äventyrlighet.


Cedrus altlantica (Cederträolja), Ekologisk produkt

Eterisk olja som destilleras ur cederträ i Marocko. En karakteristisk ”manlig” doft. Bra vid acne, fet hy, klåda, hudirritationer.

Bra vid dålig lymfcirkulation, celluliter och åderbrock. Antiseptisk, cirkulationsbefrämjande, uppmjukande, reglerande på talgproduktionen och lugnande på irritationer - bra på akne, eksem och sår. Kärlsammandragande (stramar upp huden och sluter porerna), t. ex. användbar på utvidgade blodkärl. Särskilt lämplig för fet hy.

Bra vid mjäll i hårbotten, håravfall, klåda i hårbotten. Svampdödande - bra vid mjäll, seborré och fett hår. Sägs stimulera hårväxten.

Urindrivande och sammandragande på tillfälliga svullnader p.g.a. vätskeansamling; används därför till massage på celluliter. Cederträ har också fått rykte om sig att vara fettnedbrytande, alltså på invärtes fett när det appliceras utvärtes.

Antiseptisk och slemförtunnande vid katarr, astma, bronkit, hosta, t. ex. i ångbad och förkylningsbad.

Mycket gammal rökelsedoft med rykte som afrodisiakum, antidepressiv, lugnande och koncentrationshöjande - bra vid oro och tankspriddhet.

I det kinesiska medicinska systemet hör ceder till energifasen Vatten, som verkar genom njurar, urinblåsa och inre sexualorgan och i obalans ger problem i dessa organ, hudutslag, rädsla och ängslighet. Oljan, särskilt masserad i nedre delen av ryggen, kan stimulera till fasens positiva uttryck mod, viljestyrka och äventyrlighet.


Mentha piperita (Pepparmynta, Myntaolja Menthol), Ekologisk produkt

Den eteriska oljan utvinns ur den blommande örten mynta. Myntaolja verkar kylande, ökar blodcirkulationen i de ytliga blodkärlen i huden och minskar klåda. Används även på grund av sin goda doft och bakteriedödande effekt. Vi använder en ekologisk olja från USA/Tasmanien. Oljan har en kylande och uppfräschande effekt. Bra vid astma och luftvägsinfektioner. Oljan är smärtstillande, antiinflammatorisk, antiseptisk, sammandragande och generellt stimulerande.


Rosmarinus officinalis (Rosmarinolja), Ekologisk produkt

Rosmarinolja utvinns ur blomtoppar och blad på kryddväxten rosmarin. Vi använder ekologisk olja från Marocko och Tunisien. Används vid muskelvärk, dålig cirkulation, vätskeansamling, reumatism, artros och muskelkramp. Smärtlindrande, inflammationshämmande och cirkulationsbefrämjande.


Lavandula angustifolia (Lavendel), Ekologisk produkt

Lavendelolja utvinns ur lavendelblommor, som ofta odlas i länder runt Medelhavet. Vår olja är ekologisk och odlas i Frankrike. Bra vid hudskador, brännsår, bristningar, allergier, eksem, klåda, blåmärken, psoriasis, bölder, bett, acne, ärr, nagelsvamp. Balanserade, sårläkande, antiseptisk, stimulerar cellförnyelsen, inflammationshämmande, och talgkörtelbalanserande. Smärtstillande. Vid muskelsträckningar, värk, spänningar, reumatism, stresspänningar i solar plexus och nacke.


Juniperus communis (Enbär), Ekologisk produkt

En ekologisk olja som utvinns ur enbär i Indien och Nepal. Enbärsolja hjälper kroppen att göra sig av med gifter, t.ex. urinsyra. Det är en renande olja som ökar blodcirkulationen och minskar vätskeansamlingar. Bra svullna, trötta ben/fötter, PMS-svullnad, celluliter, åderbrock. Stimulerar cirkulationen. Bra vid värk och reumatism. Vid acne, fet hy, fett hår, mjäll, vätskande eksem och psoriasis.


Doftämnen som ingår naturligt i eteriska oljor.

Citronellol
Geraniol
Linalool
Limonen

» Upp


 

Möllevik för ansiktet
Möllevik för kroppen
Möllevik för fötterna

 

Råvaror i Möllevikserien
Översikt produkter

 

Så säger våra kunder
Lovorden fortsätter strömma in, vilket vi förstås är stolta över. Klicka nedan för att se vad våra kunder säger.

Se kundernas omdömen!
Tyck till själv och delta i utlottning av våra produkter

 

Nyhetsbrev
Anmäl dig nedan så får du erbjudanden och information om nyheter - före alla andra!

Namn:


E-mailadress:

 

Återförsäljar Zone
Nu har Ni som återförsäljare möjlighet att beställa varor via vår interna webbshop.

Ansök om tillgång här
- fyll i och skicka in dina uppgifter.
Logga in här
- för dig som redan är användare

 

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE
Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med tänkbara återförsäljare.
Intresseanmälan